MİKRO KREDİ HAYALLERİ GERÇEK YAPTI

Kadınların, iş hayatında aktif rol almalarını amaçlayan Mikro Kredi Projesi, Sinop\ ta hayalleri gerçeğe dönüştürdü. Sinop\ ta ilk kez bir bayan mikro kredi ile işyeri açtı.

MİKRO KREDİ HAYALLERİ GERÇEK YAPTI
25 Ocak 2012 - 00:00

- Kadınların, iş hayatında aktif rol almalarını amaçlayan Mikro Kredi Projesi, Sinop'ta hayalleri gerçeğe dönüştürdü. Sinop'ta ilk kez bir bayan mikro kredi ile işyeri açtı.

Sinop'ta Mikro Kredi Ofisi'nden kredi çeken bir bayan kendi iş yerini kurdu. Alaaddin Keykubat Caddesi üzerinde giyim dükkanı açan Petek Micaz, birçok bayana da örnek oldu. Petek Micaz, kurduğu işyerini düzenlenen törenle açtı. Törende açılış kurdelesi Mikro Kredi Merkez Müdürü Fatma Mercan Gökçe, törene katılan bayanlarla birlikte kesti.

Mikro kredi uygulamasının meyvelerini verdiğini belirten Fatma Mercan Gökçe, "Petek hanım bizden bir yıl öce 700 TL aldı ve onunla iş hayatına başladı. Şimdi de ikinci kredisini çekerek 900 TL aldı ve bu iş yerini açtı. Şu anda Sinop'ta mikro krediden yararlanan 145 bayanımız var. Daha fazla bayanımıza ulaşmak ve onları iş sahibi yapmak istiyoruz" dedi.

Girişimci Petek Micaz ise Sinoplu bayanlara iş hayatında aktif rol oynamaları çağrısında bulundu. Micaz, "Ben ilk bayta mikro krediye o kadar olumlu bakmıyordum. Mercan hanımla tanışmamız ardından bana şartlarını anlattı. Dükkan açmayı çok istiyordum. Şu anda çok mutluyum. Sinoplu bayanların iş hayatında aktif rol almalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu. (İHA)

\"\"

 

 

 
Bu haber 2345 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum